Splinterlands lohkoketjupelin kokemuksia

Splinterlands lohkoketjupelin kokemuksia

10.11.2022 0 By Tommi

Splinterlands on tämän hetken markkinoiden suosituin lohkoketjupeli. Peli on tienaa pelaamalla -tyyppinen peli jossa rahaa voi tehdä yksinkertaisesti pelaamalla korttia.

…että mitä?

Lohkoketjupelit hyödyntävät NFT-teknologiaa, menemättä sen syvällisemmin asiaan omistat siis käytännössä kunkin kortin jonka pelissä keräät. Voit tehdä niillä mitä haluat – pelata korttia, myydä niitä, vuokrata niitä tai muuntaa pelinsisäiseksi valuutaksi.

Millainen peli on kyseessä?

Splinterlands on korttipeli, jossa on samankaltaisuuksia Magic: The Gathering ja Hearthstone -tyylisten pelien kanssa. Tarkoituksena on rakentaa korteista tiimi, jolla päihittää vastustajan tiimi. Melee-kortit eturintamaan, ranged-kortit ja taikakortit taakse. Pelissä on paljon eri statseja jotka vaikuttaa pelin kulkuun – muuttujia ovat mm. elementti, hyökkäyspisteet, kilvet, elämä, manakulutus, kortin taso ja erikoiskyvyt. Eli paljon opittavaa jotta saat tiimeistä parhaat mahdolliset.

Itse taistelu tapahtuu simuloituna, eli kyseessä on pakansuunnittelupeli, eikä varsinainen taistelupeli kuten Hearthstone. Ainakin itseä koukuttaa niin armottomasti kokeilla eri komboja ja ottaa turpaan noin 50 kertaa putkeen!

Onko Splinterlands ilmainen?

Kyllä. Mutta tienataksesi rahaa, osallistuaksesi turnauksiin tai liittyäksesi kiltaan, sinun pitää ostaa ns. Summoner’s spellbook joka maksaa 10 dollaria. Eli se vaatii pienen alkusijoituksen jotta peliin tosiasiallisesti pääsee sisälle. Itse peliin voi kuitenkin tutustua ilmaiseksi ja kokeilla olisiko se sellainen mitä itse tykkäisi pelata.

Millä alustoilla peli toimii?

Splinterlands on pelattavissa tietokoneesi selaimella sekä iOS että Android -mobiililaitteilla.

Miten hankkia NFT-valuuttaa pelissä?

Summoner’s spellbook sisältää starter packin jolla lähteä liikkeelle. Kuitenkin tällä ei lyödä rahoiksi vaan NFT-tuotteita eli kortteja saa suorittamalla daily questeja ja osallistumalla kilpailuihin ja turnajaisiin. Kortteja ostetaan ja laitetaan vuokralle sitten pelin sisäisellä kauppapaikalla.

Kuulostaa huijaukselle. Onko?

Ei ole. Jos suhtaudut peliiin niin kuin suhtaudut muihin peleihin, niin kyse ei ole huijaus. Tärkeintä on kokeilla ensin peliä ja todeta olisiko se jotain mitä nautit pelaavasi. Älä laita rahaa ennen kuin tiedät tykkäätkö pelistä vai et.

Pelissä tienaaminen ei ole myöskään varamaa. En itse vielä tiedä tulenko tienaamaan pelissä vai keskitynkö vain pakan rakennukseen, sen näyttää pelkästään aika.

Jos aihe herättää teissä kiinnostusta niin huikatkaa kommenttikenttään ja laitetaan uutta blogia itse pelin sisällöstä tulemaan! Itse olen vasta alkutaipaleella mutta mahdottoman kiinnostunut pelin tarjoamasta potentiaalista – rikastumaan ei voi päästä nopeasti, vaan se vaatii määrätietoista pelaamista, itsensä kehittämistä ja taktista kykyä. Aivan maaginen idea. Ja mikä parasta sinun ei ole teoriassa laitettava enempää kuin 10 dollaria, mutta varoituksen sana että houkutus laittaa enemmän on suuri. Vastusta sitä! Pidetään pelit peleinä, eikös niin. Suhtaudu siihen kuin 10 dollaria maksavaan peliin ja muu tulee – tai on tulematta itsestään.

Olisi mukava löytää suomalaisia keskustelukumppaneita liittyen tähän peliin!

REKISTERÖIDY TÄÄLTÄ