Olen viime aikoina yrittänyt kehittää itseäni muuten kuin perinteisillä istu penkillä ja tenti -kursseilla. Verkkokurssi onkin hyvä vaihtoehto sellaiselle joka haluaa käyttää aikaa opetteluun silloin kun itselle sopii. Tällä hetkellä minulla on tarkastelun alla Udemy-verkkopalvelu. Se tarjoaa aivan järkyttävän määrän erilaisia verkkokursseja englanniksi: koodausta laidasta laitaan, taloustiedettä, markkinointia, kokkausta, fitness-kursseja.. ja tietenkin oppimaan oppimista.
Kurssien hinnat vaihtelee muutamasta eurosta aina satoihin, mutta sivustolla on hyvin usein tarjouksia jolloin satojen eurojen arvoinen verkkokurssi voi maksaa vain muutamia euroja. Esimerkiksi tätä kirjoittaessani sivustolla on 12e tarjouksia monista kursseista. Kurssien sisältöön kannattaa tutustua huolella, kuten lukea arvosteluja ennen ostopäätöstä. Näin saat parhaan kuvan kurssista ja opettajasta sekä sen soveltuvuudesta sinulle. Suomenkielistä sisältöä ei juurikaan ole joten better learn english.
En itsekään vielä tiedä mitä kaikkea sivu tarjoaa, mutta olen itse yrittänyt vihdoinkin päästä sisälle koodauksen sisäiseen maailmaan ja aloittelin Android N -verkkokurssin. Hintaa kurssille oli tarjouksessa 10€ ja sillä sai sisältöä moneksikymmeneksi tunniksi. Opettaja on lisäksi tosi asiantunteva ja tehnyt erittäin kattavan kurssipaketin – sisällön laajuus voittaa moninkerroin yhdenkään yliopisto/amk -kurssin mitä olen käynyt. Käytännönläheisyys vakuuttaa aina.
Oikeastaan ainut harmi tässä kurssissa on se, että se on jo aika vanha ja käytettävissä oleva ohjelmisto ei ole uusin, joten siltä osin kaikki informaatio ei ole täysin paikkansa pitävää. Kannattaakin siis välttää samaa virhettä kuin minä ja varmistaa ainakin koodauskurssit nyypille -kategoriassa että käytössä on uusimmat vehkeet.

Jos jollakin on suositella Udemy-kursseja niin saapi kertoa.
Vielä pari sanaa oppimisesta: ihminen viettää kymmenisen vuotta peruskoulussa opettelemassa oppimista, sen jälkeen kolme-neljä vuotta lukiossa syventämässä jo opittua tai ammattikoulussa opettelemassa työntekoa. Tämän jälkeenkin vielä moni menee ammattikorkeakouluun tankkaamaan päähän käytäntöjä tai yliopistoon teoriaa. Luulisi sen jo tässä vaiheessa riittävän, mutta vielä tästä jotkut hurjat käyvät läpi ylemmän ammattikorkeakoulun tai lisensiaatti/tohtoritason opinnot, jolloin voi sanoa olevansa jo olevansa hieman perehtynyt asiaan.
Lisäksi on vielä itseopiskelukursseja avoimessa yliopistossa tai voit käydä kansalaisopistossa lukemassa kieliä. Kakun kuorrutteena voit käydä muuten vaan ties mitä savenvalantakursseja ja katsoa ”näin keität kahvisi oikein” -youtubevideoita. Töissäkin pitää ravata ties missä koulutuksissa, ja sunnuntaiaamuna on pakko katsoa Avara luonto.
Luulis sen loppuvan viimeistään eläkeikään mennessä ,mutta sitten pitääkin jo alkaa opetella unohtelemaan kaikkea sitä turhaa kuonaa mitä on korvaan kaatunut. Sitä odotellessa.